Workshop food fotografie & styling

 

 

Mensen vragen mij vaak “Hoe maak jij toch die mooie foto’s van eten?” “Waar vind je die leuke bordjes?” “Hoe vind ik mijn eigen stijl?” of “Waarom ziet mijn lekkere eten  er niet uit op foto?”. Deze en zo veel meer vragen worden beantwoord in de workshop food fotografie & styling. De enige echte in België!

 

 

PRIVE WORKSHOPS

Een workshop food fotografie op maat van jouw bedrijf of helemaal voor jou alleen? Dat kan!

Uw werknemers zijn maar wat enthousiast over uw producten en maken graag foto’s die ze op social media zetten? Goed voor uw bedrijf, maar is dat in lijn met de branding? French Beans geeft workshops bij u op kantoor en leert uw werknemers betere foto’s te maken, om te gaan met branding guidelines en bewust te kijken naar beelden. Zo verschiet u niet alle pijlen in één keer maar stelt u interne brand ambassadors aan voor een continue stroom aan social media posts. En het is nog goed voor de team spirit ook!

Wil je French Beans helemaal voor jezelf? Op maat wil bij ons zeggen écht op maat. Ben je chef, tv-kok, kookboek auteur, media figuur, … dan wordt op jouw social media een zekere kwaliteit verwacht. Je gerechten mogen dan wel altijd top zijn, je moet het ook in beeld kunnen brengen. En als je in de keuken staat is er niet altijd een fotograaf in de buurt om van je creatie snel een mooie foto te maken.

In deze one-to-one workshops gaan we kijken wat je wil uitstralen naar je publiek toe en hoe we dat in foto’s vertalen.

Contacteer ons

 

 

OPEN WORKSHOPS

Wil jij ook foto’s maken om van te watertanden?

De lat komt steeds hoger te liggen door de populariteit van food op sociale media. Jij kan heerlijk koken en je wil dat ook in je foto’s laten zien. Of je werkt voor een voedingsbedrijf en je wil graag het reilen en zeilen van het bedrijf op Instagram tonen. Misschien droom je er van om een foodblog te beginnen en kan je schrijven als de beste maar missen je foto’s toch een zekere je ne sais quoi.

Dan is deze workshop zeker iets voor jou.

Er zijn nieuwe data! Ja je hebt er even op moeten wachten maar achter de schermen werd er hard gewerkt om de workshop een flinke opknapbeurt te geven. We doen het een tikkeltje anders en leggen de focus in de workshop food styling en fotografie op oefenen, oefenen, oefenen. En persoonlijke begeleiding. Dat ook. Want feedback is cruciaal om vooruit te gaan. Daarom houden we de groepen klein. Er zijn slechts 6 plaatsen per dag!

De data worden bekend gemaakt, any day now! Promise!

Blijf op de hoogte van nieuwe workshops

Hoe ziet de dag er uit?

  • 9u30: Ontvangst met koffie en thee
  • 10u: Theorie. Dat houden we kort, beloofd!
  • 11u: Demo door Eveline Boone
  • 12u: Moodboard bespreking
  • 13u: Lunch
  • 13u30: Zelf food foto’s maken
  • 15u30: Bespreking van je foto’s

Wat komt er zoal aan bod?

Wij zijn er van overtuigd dat home-style food fotografie niet ingewikkeld hoeft te zijn. We willen het eetbaar en realistisch houden. We bespreken wat licht doet met je foto, hoe je de juiste cadrage vindt, do’s & don’ts, … Maar ook: wat is food styling nu eigenlijk, hoe doe je dat, wat heb je er voor nodig, en nog veel meer. Kortom; FEEL THE FOOD LOVE! Hoe maak je met een minimum aan investering goede foto’s die jouw passie voor eten kan overbrengen naar anderen?

Wie, wat, waar?

De workshop wordt gegeven door Eveline Boone, fotograaf en food stylist bij French Beans. Voor deze reeks zijn we te gast in een prachtige loft aan de voet van de pittoreske Vlaamse Ardennen. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen in de straat.

Moet ik iets meebrengen?

  • Je brengt best je smartphone of camera mee.
  • Je krijgt vooraf een klein opdrachtje, het resultaat breng je mee.
  • Een product of gerecht om te fotograferen. Dit is géén verplichting, wij zorgen voor voldoende gerechten en producten om te fotograferen. Als je iets meebrengt, laat het even weten.

Dit is wat andere deelnemers er van vonden:

Sylviane Spitaels

Zaakvoerder / Keukenrevolutie

Tijdens de workshop komen veel praktische tips aan bod en ik ben vertrokken met nieuwe ideeën om thuis verder mee aan de slag te gaan.

Danielle Verhulst

Zaakvoerder / DJAR

Toffe locatie, leuke sfeer, afwisseling tussen wat theorie en praktijk. Heel leuk met de lunch en de huiselijke sfeer.

Freija Wyffels

Blogster / Wanderlust On The Rocks

Eveline is erg gepassioneerd door fotografie. Dat merk je ook in haar manier van lesgeven. Ze geeft duidelijk uitleg over de theoretische aspecten die je daarna in de praktijk kan testen.

Eva Boeve

Inspirerende workshop met praktische tips, enthousiast gebracht en voldoende om thuis mee aan de slag te gaan. Leuke dag gehad!

Jolien Vanquatem

Cateraar / Jommie Food

Eveline is een heel enthousiast persoon waarvan je de passie voor food effectief voelt. Ze weet dit ook over te brengen naar alle deelnemers. Leuk kader dat perfect past bij het thema.

Laurence De Paepe

Heel gezellige, leuke en interessante workshop die zin geeft om er volledig voor te gaan. Leuke locatie ook

Veronique Leuntjens

Zaakvoerder / Join us 2 eat

Eveline, ik blijf grote fan van je.

Ana Dos Santos

Formulation scientist / Agrosavfe

Fabulous! I'll try to put everything in practice. No more boring pictures of great food!

Karlien Olbrechts

Grafisch vormgever / Ganda Ham

Leuke workshop. Tof om ook in duo te kunnen werken. Zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt.

 

Wat we niet bespreken:

Fotograferen met studioflitsers. Hoe je te specialiseren als fotograaf. Food fotografie voor gevorderden.

Deze workshop is bedoeld om zelf thuis aan de slag te gaan met je smartphone of camera. Waarom organiseren wij geen workshop voor professionele fotografen? Dat zou ons te ver af brengen van ons doel, namelijk: mensen die gepassioneerd zijn door voeding laten kennis maken met food fotografie en styling om zo hun passie in beeld te brengen.

Ben je op zoek naar professionele food fotografie voor uw bedrijf? Neem hier eens een kijkje en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

 

*Annulatie:
– tot max 1 maand voor de workshop: full refund
– tot max 1 week voor de workshop: 50% refund