recept sriracha gehaktballen

Recept voor pikante gehaktballen met stroperige saus.

Recept ontwikkeling, food styling en fotografie door French Beans.

Ingrediënten

Voor de gehaktballen:

  • 500gr gemengd gehakt
  • 100gr panko
  • 2 eieren
  • 2cm verse gember (fijngehakt)
  • 1tl lookpoeder
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1tl witte wijn azijn

Voor de saus:

  • 2el Sriracha
  • 2el soja saus
  • 1el rijstazijn
  • 1el sesam olie
  • 4el honing (of agave siroop)
  • 1cm verse gember (fijngehakt)
  1. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen goed onder elkaar en draai er balletjes van ter grootte van een golfbal.
  2. In een sauspannetje, stoof de gember in sesam olie even aan en blus met rijstazijn en sojasaus. Laat even pruttelen en voeg de sriracha en honing toe. Wordt de saus te dik, voeg er wat water aan toe en meng met een garde. Laat verder inkoken tot je een stroperige saus krijgt.
  3. Serveer met gekookte jasmijnrijst en gestoomd broccoli. Werk af met verse koriander.

You may also like