fbpx

Follow my blog with Bloglovin

Bistronomie, dat kennen we al. Een kruising tussen gastronomie en de klassieke bistro. Concreet wil dat zeggen: gastronomie toegankelijker maken en bistro opwaarderen. Kwestie van de vol-au-vent in pakskes er uit te filteren.

Nu hebben de Fransen, met name die uit de Beaujolais, een beetje van een tongbreker bedacht om hun wijnregio wat van het stoffig imago af te helpen. Enter ‘Beaujonomie’.

Gå Nord

Ik word deze week uitgenodigd op een fijn diner in Gå Nord. Park Spoor Noord ligt er tropisch zinderend bij. De witte wijn staat koud en de rode… ook. Nuja, fris. Komt dat even goed uit want de rode Beaujolais wijnen mag je ook gekoeld drinken.

We starten met een aantal appetizers: Burrata (silky smooth!), carpaccio, oesters met gember en zalm gerookt op de Ofyr. Daar past een Chardonnay’tje bij. Een Chermette 2015. Ok, laten we eerlijk zijn, ik ken niets van wijn. Het is al een prestatie dat ik een Chardonnay kan onderscheiden van een Sauvignon. Die eerste wijs ik steevast aan op de kaart als er meer dan ‘glas wit’ op de kaart staat.

Beaujonomie in overvloed

Daarna volgen de wijnen elkaar zo snel op dat ik ze hier niet meer kan oplijsten. Eten, fotograferen, sociaal doen, drinken en informatie over de wijn noteren is qua multi-tasking iets te high-level. Onder andere Brouilly 2016, Chénas en Morgon 2016 passeren de revue. Dat weet ik omdat ik er een foto van heb. Ha!

Het hoofdgerecht is heerlijk. Een filet pur van een koebeest dat met granen gevoederd is. Dan moet je toch even denken aan hoe het leven moet geweest zijn voor die koe, graantjes etend. Maar bon, het vlees is zo mals. Maar zò mals! Echt waar, bijna gelijk mijn slow cooked ribbetjes. Nee eigenlijk niet. Nòg malser. Dabei een fris slaatje met courgette en nieuwe aardappelen met citroen. Dik in orde.

Ik plak ondertussen al aan mijn stoel met dat weer dus ga ik wat rondwandelen. Op hakken, gewapend met mijn kanon val ik misschien een beetje uit de boot. Kuch. Ik moet nog wat oefenen om met het bloggers-landschap te blenden. Het interieur van het restaurant is prachtig. Die velvet groene zeteltjes, dat onthou ik voor de studio. Een tafel staat bomvol met geopende flessen Beaujolais. Een origineel decoratiestuk dacht ik. Ah nee, we mogen na afloop enkele flessen kiezen om thuis verder te proeven. Deze middag was hier namelijk ook al een Beaujonomic degustatie. Ik kies een witte Chardonnay en een rode waarvan het etiket met de hand geschreven is. Dat moet wel goed zijn hé.

Het dessert is een pavlova met rode vruchten en een frisse coulis. Specialiteit van het huis is blijkbaar hooi-ijs maar we krijgen een bolletje ‘gewone’ vanille. Die smaakt wat naar lavendel. Nu ben ik wel benieuwd naar hoe hooi-ijs smaakt jongens! Ik kom nog wel eens terug daarvoor.

Enfin, conclusie. Een zeer fijne avond met lekker eten en drinken. Mijn eerste ervaring aan tafel tussen bloggers zoals Good Food Good People Good Times, Avocado van de duivel, South and pepper, Roeckie’s World, Mijn puur leven en nog heel wat anderen die ik niet heb kunnen spreken aan de andere kant van de lange tafel. Sorry! Volgende keer 😉

 

Volg mij op Bloglovin

You may also like