fbpx
brood van de warme bakker

Over bakkers en patékes

Ik was even aan het rondneuzen op June​ want die lanceren vandaag hun nieuwe website. Schoon, duidelijk en gebruiksvriendelijk. En leuke schrijfsels. Ik krijg er alweer goesting van om te reizen. Maarja, ik krijg altijd goesting om te reizen, daar niet van.

Kristoffel​ Burez volgde vorige jaar bij mij een workshop en bracht enkele van zijn pareltjes mee om te fotograferen. Bij het lezen van deze opinie val ik een beetje uit de lucht en voel het nu ook wat knagen dat ik nog geen brood gefotografeerd heb*. Alez Eveline…

Maar eerlijk, hier in de buurt, net onder Gent in Merelbeke city, valt er niet veel te zeggen over brood, vind ik. De pistolets zijn droog, de taartjes één en al slagroom, het brood smaakt soms nog een beetje naar de plastieken bak waar ze in zaten toen ze van de industriële bakkerij kwamen. Ik kijk er al naar uit om in Steenhuize te gaan wonen en daar een goeie bakker te vinden. Die had ik gevonden, een paar maand terug toen ik wat research aan het doen was. Blijkt die er ondertussen al mee gestopt te zijn. Dus Kristoffel, ik denk dat je gelijk hebt…

Bij deze, daar gaan we verandering in brengen. Ter ere van mijn verhuis, en ook omdat ik mega benieuwd ben naar de nieuwe buurt, wil ik de lokale ambachten in de kijker zetten. En dat doe ik samen met Tafelklap. Anniek zorgt voor de verhalen en ik maak er mooie beelden van. In de authentieke stijl dat je van ons kan verwachten.

Hou het hier maar alvast in de gaten!

*Sidenote: dat is eigenlijk niet waar. Eén van mijn allereerste reportages was van de lokale warme bakker in Wetteren. Want ik vond toen eigenlijk al dat ambachten wel iets om het lijf hebben zo. Foto bovenaan deze pagina.

citroentaart burez

citroentaart van bakkerij Burez

You may also like